frejzans.blogg.se

Mina betraktelser och inspirationer om allt jag ser och hör, upplevelser i tid och rum, funderingar om ditt och datt, som jag vill förmedla till dig som vill läsa mina rader. Jag berättar även om elakingen som flyttade in i min lunga.

Vad händer nu?

Publicerad 2015-05-13 12:53:00 i Lungcancer,

Jag gjorde min datartg förra tisdagen av buk, lungor o hjärna o sen till nukleär för en laddning radioaktivitet som jag fick vänta sen två timmar på att få göra en scint av skelettet. Därefter hemgång.
 
I går var jag in för tankning av Taxotere som jag skulle börja med. Fått en broschyr med hem som det stod massor av biverkningar i. Så jag kände mig orolig att jag skulle må skit igen. Men när jag kom upp sa min kontaktsköterska att doktorn ville prata med mig först så jag fick åka ner på mottagningen o strax efter kom han o hämtade mig. Han började med att jag ska ha en annan cytostatika o nu blir det tabletter varje dag. Dom heter Tarceva o har inte så många biverkningar. En är hudutslag och därför ska jag vila o läka huden från mina nuvarande hudutslag så om ca en månad startar jag.
Pratade sen om rtg jag gjort. Såg bra ut datartg. Den på binjuren kan vara 2 mm större men det är under felmarginalen. Det är inget i övrigt o inget i hjärnan. Sen kom han till skelettscinten som visade att det är större spridning än vad jag trott. Nu är det hela lårbensskelettet från knä upp till lårbenshalsen. Å det är förståeligt med tanke på att det spreds väl neråt under operationen när dom satte in skruvarna, men jag tycker ändå att något borde dämpats under alla 12 behandlingarna. Var väl fel sorts cyto men jag tycker det borde uppdagats tidigare. En sån scint har inte gjorts sen före op o datartg syntes det inte. Den kontrasten gör tumören vit o ben är vit. Scinten däremot blir tumören svart o syns tydligt i skelettet, däremot syns inte tumören i binjuren på scinten. 
 
Får hoppas det vänder med Tarcevan. Har även äntligen lyssnat på äldsta dottern o köpt bittra aprikoskärnor som jag börjat äta. Har tänkt länge att köpa men har inte blivit av föränn nu. Det är mycket d-vitamin i dom o det ska döda tumörceller.
 
En bra länk till förklaring över hur aprikoskärnor fungerar (D-vitamin). Leta bland information på vänster sida.
 
http://www.aprikoskarnor.se

Kommentarer

Postat av: Anonym

Publicerad 2015-05-13 18:19:24

Det visste jag inte om aprikoskärnor. Tufft !!

Postat av: Anonym

Publicerad 2015-05-13 18:20:55

Jag igen😶 tufft program du går igenom. Du är beundras värd!/ kram Jill erickson

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Frejzan

Jag är en mogen kvinna med en hel del livserfarenhet. Jag bor med min älskade man och våra två hundar uppe i Jämtland. Ni undrar kanske varför jag kallar bloggen för Frejzan. Jo, helt enkelt för att den äldre hunden heter Freja, ofta kallad Frejsan och vi bor i Z-län. För några år sedan hade jag en liten butik som jag kallade för Frejzan.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela