frejzans.blogg.se

Mina betraktelser och inspirationer om allt jag ser och hör, upplevelser i tid och rum, funderingar om ditt och datt, som jag vill förmedla till dig som vill läsa mina rader. Jag berättar även om elakingen som flyttade in i min lunga.

Arbets-EKG

Publicerad 2014-03-30 15:10:00 i Lungcancer,

Har varit o gjort arbets-ekg 14 mars. Före op cyklade jag 120 watt under 6 minuter o nu ett år senare 100 watt under 5 minuter. Och det ska vara bra enligt svaret jag fick. "Det arbetsprov du gjorde visade en ordinär fysisk arbetsförmåga där begränsande faktor är andfåddhet, dvs du klarar ungefär den prestation som en person i din ålder normalt sett brukar kunna göra trots att du är opererad i lungan." Ja andfåddheten är jobbig, blir flåsig av att gå i trappan eller kort promenad men det är ju skönt att det är okej annars. Fast just nu har jag lite problem med ett ben. Vete sjutton vad som hänt. Troligen nerv i kläm i ländryggen. Må nog kolla upp det om det inte blir bättre/bra.

Har snart varit sjukskriven i ett år och nu jobbar jag på 25 % men kommer att öka till 50 % i maj/juni. Har fått byta gruppbostad så jag slipper att springa i trapporna. Ska jobba med en kvinna som numera kommer att vara hemma dagtid på en annan gruppbostad. Där behöver jag inte springa något för det är tre boende i samma plan som personallägenheten och jag kommer att vara med samma boende hela tiden, nästan som en personlig assistent. Var lite trist flytta från gamla stället med personal o boende som jag jobbat med. Blev några år så det är klart det känns trist att byta ställe men jag märkte att det funkade inte där. Jag fortsatte att springa i trapporna fast det fanns hiss. Gamla vanor är inte lätt att bryta.
 
 
 

Om

Min profilbild

Frejzan

Jag är en mogen kvinna med en hel del livserfarenhet. Jag bor med min älskade man och våra två hundar uppe i Jämtland. Ni undrar kanske varför jag kallar bloggen för Frejzan. Jo, helt enkelt för att den äldre hunden heter Freja, ofta kallad Frejsan och vi bor i Z-län. För några år sedan hade jag en liten butik som jag kallade för Frejzan.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela