frejzans.blogg.se

Mina betraktelser och inspirationer om allt jag ser och hör, upplevelser i tid och rum, funderingar om ditt och datt, som jag vill förmedla till dig som vill läsa mina rader. Jag berättar även om elakingen som flyttade in i min lunga.

Läkarbesök

Publicerad 2015-08-24 16:50:00 i Lungcancer, hjärtfladder,

 
Nu har vi båda träffat våra läkare. Jag i dag o Peter var äntligen till Umeå onsdag till fredag. Vi har väntat på att han skulle få göra sin ablation så länge o nu är den gjord. Dom gick in med fyra ledningar i ljumsken som gick upp till hjärtat. Där brändes några punkter där fladdret utgick ifrån. Känns lugnt efteråt. Hade ju ständigt fladder stackarn. Jag var ibland rädd det skulle sluta illa innan han fick det åtgärdat. Men som tur är har allt gått bra. Han är sjukskriven en vecka nu. Passar ju bra i sommarsolen. Men drypen skrek så regnet är snart här. Ett gammalt omen från Hälsingland. Och drypen är han med svart regnkappa o röd hätta, spillkråkan. Han skrek i lördags o då kommer regnet ca 3 dygn senare.
 
Peter följde mig till doktorn i dag. Jag hade gjort både en scint på nukleär, datormografi buk o lungor o vanlig på höger ben. Tumören på binjuren är ungefär lika, den i låret går inte säga riktigt eftersom det även blir som inflammerat inuti där spiken ligger. Sen såg dom även små tumörer i levern. Troligast har dom funnits lika länge men inte synts föränn nu pga att levern ligger högt upp på mig och tar längre tid innan kontrastvätskan kommer dit, då är det redan röntgat. Dom tar ju först lungor o sen buk. O buk bör levern vara med på men nu är levern där lungan låg och min magsäck ligger på tvären med nedre magmunnen något högre än den övre. Har ju mycket luft i magsäcken o den pyser ut ofta genom ofrivilliga rapningar. Kan även vara därför jag mår knepigt i magen. 
 
Nåväl, jag mår relativt ok ändå, men är trött o tar mig en siesta ibland. Sitter just nu på altan med solen skinande på benen o doften av smultronschersminen i näsan.
 

Om

Min profilbild

Frejzan

Jag är en mogen kvinna med en hel del livserfarenhet. Jag bor med min älskade man och våra två hundar uppe i Jämtland. Ni undrar kanske varför jag kallar bloggen för Frejzan. Jo, helt enkelt för att den äldre hunden heter Freja, ofta kallad Frejsan och vi bor i Z-län. För några år sedan hade jag en liten butik som jag kallade för Frejzan.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela