frejzans.blogg.se

Mina betraktelser och inspirationer om allt jag ser och hör, upplevelser i tid och rum, funderingar om ditt och datt, som jag vill förmedla till dig som vill läsa mina rader. Jag berättar även om elakingen som flyttade in i min lunga.

Tankning nr 7

Publicerad 2014-12-05 11:53:00 i Lungcancer,

Varit på min sjunde tankning av cytostatika nu. Har börjat tappa lite hår men jag har mycket att ta av så det är inte så stor reaktion. Däremot har jag fått "tonårsfinnar" fast egentligen inte finnar utan förmodligen biverkningar av cytostatikan. Men läkarna har inte upplevt att någon fått hudutslag men det står som vanliga biverkningar av Alimta. Hur som helst så är remiss skickad till hud så dom får göra en bedömning vad som ska ske. Är lite bättre dagarna efter tankning men förmodligen för cortisonet jag tar i tre dagar just för att inte få biverkningar.  Kanske blir en kur cortison sen, eller annat. Smörjer Decubal nu som jag fick av läkaren förra gången jag var in. Fick en hel nessesär med grejer från Decubal. Dom är väldigt frikostig med tabletter o dyl när man är in. Behöver inte hämta ut på apoteket utan får med mig vad jag behöver som har med behandlingen att göra tex mot illamående förra omgången. Nu mår jag bra o behöver inget sådant. Skönt. Bara utslagen i ansiktet försvinner oxå. Just nu kliar dom inte men blir väl om några dagar igen när cortisonet gått ur kroppen.
 
Mest på näsan o värst ner mot halsen. Är som sagt något bättre för tillfället. Detta var ca 1 vecka sen.
Nästa behandling skulle bli 23/12 men vi flyttade fram till 29/12 istället o sen hoppa över en omgång så det blir i februari. Blir nog bara 2-3 gånger till o sen får vi se. Blir ju ordentlig koll ändå så man ser så det inte börjar spridas ellet växa igen. Men visst får man funderingar inför framtiden.

Om

Min profilbild

Frejzan

Jag är en mogen kvinna med en hel del livserfarenhet. Jag bor med min älskade man och våra två hundar uppe i Jämtland. Ni undrar kanske varför jag kallar bloggen för Frejzan. Jo, helt enkelt för att den äldre hunden heter Freja, ofta kallad Frejsan och vi bor i Z-län. För några år sedan hade jag en liten butik som jag kallade för Frejzan.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela