frejzans.blogg.se

Mina betraktelser och inspirationer om allt jag ser och hör, upplevelser i tid och rum, funderingar om ditt och datt, som jag vill förmedla till dig som vill läsa mina rader. Jag berättar även om elakingen som flyttade in i min lunga.

Mår bättre nu.

Publicerad 2015-12-14 20:42:00 i Lungcancer,

Nu får jag pusta ut lite. Jag kräktes sista gången samma dag jag hamnade på sjukhuset och har nu sluppit kräkningar i hela två veckor. Kryss i taket. Är förståss trött och har ont. Höften värker för det mesta. Har morfinplåster men får nog dubbla styrkan. Är lägre nu än med tabletterna men dom ska väl öka försiktigt genom att jag var så dålig nyss. Lika Tarcevan verkar funka med den högre dosen. Blev lite röd efter badet men det gick ner till dagen efter. Inga hudutslag förutom två små knottror. Äter även kortison nu ett tag o ser ansiktet har svullnat lite. Vet inte om jag behöver den mer än några veckor till. Sattes in på sjukhuset. Ksk Lotte ringde och kommer att ringa denna vecka oxå. Känns skönt med uppbackning därifrån.

 
När jag kom hem fick jag fina blommor o en skyddsängel från släkt o vänner. Fyllde gubevars 63 år på hemkomstdagen. 
 
Så här ser knappen ut som jag har på benet/höften. Skyddar den med speciell salva o kompress så det inte ska gå hål i huden. Kan bli svårläkt då om jag har otur. Man kan tro det är mitt bröst, men då har den halkat långt ner haha.
 
 
 

Skönt komma hem från sjukhuset

Publicerad 2015-12-05 15:32:00 i Lungcancer,

Fick byta till morfin för det onda men fick så mycket mera kräkningar att jag i tisdags (1/12) ringde Lotte o fick komma in till avdelningen några dagar för att få hjälp. Tidigare kräktes jag ca 4 ggr på en vecka, nu blev det 12 ggr plus diarré o att jag inte fick i mig något. Fick sjukresor in så jag behövde inte vänta på Peter. Han stannade utanför porten till Lungavd och jag hade sovit mest hela vägen, men blev så slut av att gå högst 100 m att jag satte mig utanför hissarna o ringde Lotte så kom hon med rullstol o hämtade mig. Var alldeles grå i ansiktet sa hon så jag fick lägga mig i sängen nästan på en gång o vila upp mig. Kändes skönt o omhändertagande att komma dit. Hände inte så mycket sen som jag önskat men blev så småningom inskriven o fick lite flytande kost att börja med. Dropp fick jag under tre nätter, flytande kost med soppor o välling. Fick även piller mot illamående och byte från piller till plåster av morfin.
Det har gått sakta och någon sort mot illamående gav mig mardrömmar o jag sov mycket med dom, så dom sattes ut. Tex kunde jag vakna till för att känna på Peters arm som hade en stor tumör men när jag öppnade ögonen krafsade jag i luften. Hände flera gånger att jag vaknade av rörelser jag gjorde i sömnen
Kändes lite otäckt.
Nu skrev jag ut mig i dag så får jag ringa på måndag om jag vill fortsätta vara hemma eller komma in igen. Är ju på både och. Skönt att vara hemma men det blir mer stök för Peter som ska sköta om mina matningar osv. Orkar inte laga till själv. Blir mer soppa för mig. Känns bättre med soppan än när jag började med mos. Även smörgås känner jag av. Ska prova riskakor o se.
Är iaf hemma nu o skönt är det.
 
 Här är en bild på en god sjukhussoppa, varm rotsakssoppa. De kalla Fruktsopporna smakade mest vatten. Väldigt smaklösa, så dom fick vara. Första måltiden var 3-4 skedar av vardera sen var det nog. Gick bättre o bättre o äta. 
 

Om

Min profilbild

Frejzan

Jag är en mogen kvinna med en hel del livserfarenhet. Jag bor med min älskade man och våra två hundar uppe i Jämtland. Ni undrar kanske varför jag kallar bloggen för Frejzan. Jo, helt enkelt för att den äldre hunden heter Freja, ofta kallad Frejsan och vi bor i Z-län. För några år sedan hade jag en liten butik som jag kallade för Frejzan.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela