frejzans.blogg.se

Mina betraktelser och inspirationer om allt jag ser och hör, upplevelser i tid och rum, funderingar om ditt och datt, som jag vill förmedla till dig som vill läsa mina rader. Jag berättar även om elakingen som flyttade in i min lunga.

Läkarsamtal

Publicerad 2014-07-11 15:36:00 i Lungcancer,

Läkaren på lungkliniken ringde ang fortsatt behandling. Han har konfererat med Umeå och andra läkare på lungkliniken.

Först det positiva. Eftersom jag inte har ont i benet längre behöver jag ingen strålning i Umeå. Det är konstaterat att detta oxå är adenocarcinom. Men det ska kollas om det är en mutation. Lite olika cytostatika blir det då. Umeå ville att dom skulle använda samma behandling som förra men Östersund protesterade eftersom det inte hjälpt fullt ut. Så nu ska jag först få en b-vitaminspruta och käka b-vita framöver ifall det blir den ena behandlingen. Sen blir det cytostatika på sjukhuset var tredje vecka o inget hemma. Är det den muterade sorten behöver jag inte in utan det blir dagliga piller med cyto.

Fick höra ett tråkigt besked oxå. Jag tog "strålande" datormografi som visade att även vänster binjure var angripen.... Men om ca 1,5 - 2 veckor sätter vi igång. Svaret om det är den muterade ska ha kommit till dess.

Har varit sängliggande en vecka nu. Började med diarre efter för mycket gott, slutade även med morfin så det kan vara abstinens från det oxå. Var på 70-årskalas i Hudiksvall och på hemväg dagen efter spydde jag galla hela vägen hem till Jämtland. Sen var jag sängliggande. Till läkare i onsdags o magsäcken är påverkad och för lite natrium o kalium i blodet. Kan varit en kombination av förgiftning o abstinens av morfinet.

En annan tråkig händelse är att min gamla mamma blev jättesjuk samtidigt. Vi skickade iväg henne med ambulans innan vi åkte hem. Hon blev sen körd till Uppsala för operation. Läkaren ringde mig för rådgivning. Hon kunde dö på operationsbordet men hade iaf en liten chans, annars dör hon inom två dagar. Hemskt att få sånt besked! Godkände givetvis operation o det har gått bra. En vecka sen nu o hon är tillbaka i Hudik och mår skapligt just nu.

Så just nu känns livet tufft men det är klart allt går bra. Hoppet finns. Å det roliga blir att Sissa kommer upp snart. Samt att vi fick träffa hela familjen med barn o barnbarn på kalaset.  Där fanns gyllene ögonblick. Jag är oxå så tacksam att syrran höll kontakten med läkare o släkt när mamma var i Uppsala eftersom jag var så tussig. Hon är guld värd.

Kommentarer

Postat av: Anonym

Publicerad 2014-07-11 21:43:35

<3 du är stark <3 / Lizete och Kristoffer

Postat av: Meri

Publicerad 2014-07-13 15:04:26

Så stark du är! Vi håller tummarna för dig! familjen Mannelqvist

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Frejzan

Jag är en mogen kvinna med en hel del livserfarenhet. Jag bor med min älskade man och våra två hundar uppe i Jämtland. Ni undrar kanske varför jag kallar bloggen för Frejzan. Jo, helt enkelt för att den äldre hunden heter Freja, ofta kallad Frejsan och vi bor i Z-län. För några år sedan hade jag en liten butik som jag kallade för Frejzan.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela