frejzans.blogg.se

Mina betraktelser och inspirationer om allt jag ser och hör, upplevelser i tid och rum, funderingar om ditt och datt, som jag vill förmedla till dig som vill läsa mina rader. Jag berättar även om elakingen som flyttade in i min lunga.

Behandling påbörjad

Publicerad 2014-07-31 15:33:00 i Lungcancer,

I fredags var jag in på op o satte in en port a cat (venport). Det var lite krångligt att få slangen på plats för mitt inre ligger inte på rätt plats längre. Hjärtat är lite förskjutet liksom strupe mm. Hon fick hålla på ett tag o sen kalla hon på en annan läkare som var med o kollade röntgen när hon sprutade kontrast för att se om slangen låg rätt. Men det visade sig senare att den skulle vara någon cm längre mot hjärtat. Den fungerar till det den är avsedd, att skicka in cytostatika mm men går inte backa för att ta blodprov, men det gjordes aldrig förra gången heller. Operationen tog 45 minuter.

Så i tisdags hade jag första cellgiftsbehandlingen. Har en annan sort nu som heter Almita o den tar mycket kortare tid. Var inne drygt 1 timme med förberedelserna o träff med läkaren under tiden jag satt kopplad. Fick även en spruta i armen för att stärka benet så jag inte bryter mig. Ska ha den var 4-e vecka. Samt kalktabletter. Läkaren pratade med en kollega om jag behövde göra en ny datormografi men den gjordes i juni så vid tredje behandlingen ska jag göra den för att se om något hänt, förhoppningsvis ska metastaserna ha minskat. Är den på binjuren dom främst kommer att kolla, kanske lättast se den eftersom dom tar radioaktivt så lyser det där tumören finns.
Jag är iaf jätteglad att jag sluppit illamåendet efter behandlingen. Var inte roligt förra omgången. Men nu kunde/orkade jag följa med Peter dagen efter behandlingen. Det var värsta dagen förra omgången men nu åkte vi till Stenbrottet i Marieby där Peter o hans spelgäng Zero63 spelade två timmar utomhus. Tur hade vi med vädret. Hade visst åskat senare på natten i området. Bara synd tillställningen var samtidigt med Krogstråket som drog allt folk från byarna.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Frejzan

Jag är en mogen kvinna med en hel del livserfarenhet. Jag bor med min älskade man och våra två hundar uppe i Jämtland. Ni undrar kanske varför jag kallar bloggen för Frejzan. Jo, helt enkelt för att den äldre hunden heter Freja, ofta kallad Frejsan och vi bor i Z-län. För några år sedan hade jag en liten butik som jag kallade för Frejzan.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela