frejzans.blogg.se

Mina betraktelser och inspirationer om allt jag ser och hör, upplevelser i tid och rum, funderingar om ditt och datt, som jag vill förmedla till dig som vill läsa mina rader. Jag berättar även om elakingen som flyttade in i min lunga.

Gran Canaria

Publicerad 2015-02-16 17:56:00 i Allmänt,

Nu i januari var vi iväg till Playa del Inglés under två veckor. Hade pratat med läkaren och det hindrade inte mina behandlingar utan jag kunde gott o väl hoppa över en omgång. Han trodde det skulle göra mig gott att komma iväg. Vi hade bokat flyget från Sundsvall och lämnade hundarna hos Helene. Pojkarna hade tyckt det var så roligt med dom. Skönt att veta att hundarna har det bra när vi är borta.

Flyget gick bra och vi kom fram mitt i natten. Bara att gå upp o sova. Blev mottagen av en trevlig herre som frågade vilket rum vi ville ha, med utsikt osv. Vi fick ett på tredje våningen. Han tog med sig en vattenflaska och en liter rött vin som vi fick som gåva. Lite jobbigt för mig att gå i trapporna men det var ljust o fint i lägenheten. Så hade vi poolområdet utanför dörren, även om vi inte badade där något. Men det var grönska o fint. Enda klagomålet vi hade på hotellet var att sängarna var hårda. Jag brukade somna i sängen men när jag fick ont på natten gick jag o la mig i soffan istället. En annan sak jag inte "gillade" var tvn. Alla program var dubbade till spanska, även de som egentligen är engelsktalande. Och spanska kan man ju inte... Nåja, jag hade laddat ner en bok på mobilen så jag lyssnade på den på kvällarna.
 
 Peter står vid poolområdet och vår dörr är till vänster
 
Vår lägenhet alldeles bakom de vita grindarna

Första morgonen gick vi ner till supermarket 50 m nerför gatan o handlade lite frukost som vi åt i lägenheten. Skönt ha affären så nära. Sen vi ätit letade vi oss ner till stranden, ca 350 m dit bara. Mjuk härlig sand och värsta värmen hade vi den dagen. Peter tog sig ett dopp första dagen, men jag är en badkruka så jag badade ingenting när vi var där. Han badade fler gånger. Var inte så många badande för vattnet var kallt. Såg ingen i poolen heller, bara solande.
 
 
 
 
Några dagar senare tog vi en båttur för att leta delfiner. Man fick även flyga skärm efter båt eller åka jetski. Några badade också från båten. Men några delfiner eller sköldpaddor såg vi inte. Någon hann se en flygfisk men jag missade den. Men som han sa, guiden, vi fick se vatten iaf. Och en trevlig eftermiddag hade vi.
 
 
 
Sanddynerna längst till höger är öknen vid Playa del Inglés, så någonstans bakom skorsten ligger samhället. 
 
Under tre dagar hyrde vi bil och åkte runt. På torsdagen åkte vi rakt norrut upp i bergen från Maspalomas. Först hade vi problem komma ut från Maspalomas och upp till rätt väg. Krånglade lite fram o tillbaka och vad som hänt om vi inte gjort det vet vi inte, men vi hade kunnat hamna under en stor sten som rasade ner på vägen. Den hade nyss glidit ner när vi åkte förbi.... Änglavakt säger vi... Det var en härlig tripp och få se mycket av Gran Canarias natur. Mycket serpentinvägar och ibland trodde man nästan man skulle komma ikapp baken på vår bil.
 
Bougainvillean växer vilt.
Mandelblom
 
Nästa dag åkte vi till Puerto Mogan som har marknad på fredagar. Gick runt i samhället o kikade på marknadsstånden och tog en fika med glass o våffla, innan vi åkte norrut och runt hela kusten tills vi kom tillbaka till vår lägenhet. Det var väldigt vackert i Puerto Mogan med de vita husen o bougainvillean som blommade för fullt.
Puerto Mogan
Hamnen i Puerto Mogan
 Såg detta berg efter vägen, otroliga färger i stenen.
Odlingstält intill La Aldea de San Nicolas de Tolentino (där mest hus är) 
Las Palmas
 
På lördagen styrde vi kosan till Jardin Canario, en botanisk trädgård som faktiskt en svensk grundade från början, Enrique Sventenius, född Erik Svensson. Levde mellan 1910 - 1973.  Det var så mycket fina växter där, kunde ha gått hur länge som helst där o fotat men orken tröt.
Här sitter han staty, Enrique Sventenius
 

 
Vi fortsatte därefter på lite små byvägar. Tur vi hade karta o GPS i mobilen så vi visste var vi var. Hade mycket nytta av den när vi var ute o åkte dom här dagarna. Ändå kör man fel ibland. Ser avfarter som kartan visar vi ska åka men tyckte inte vi ville åka dom för dom såg lite "konstig" ut. På ett ställe åkte vi uppför en backe som var den brantaste vi någonsin sett. Trodde nästan vår lilla Kia skulle tippa baklänges, huvva. Vi kom även upp i molnen o det regnade lite. Några gånger körde vi fel o fick vända. På ett ställe när vi åkt runt en kurva står en bil efter vägkanten. Den var rejält bucklig främre kofångaren men vi tänkte inte mer på det. Satt två människor i bilen. När vi åkt runt en till kurva och ca 50 - 100 m var träräcket trasigt... Förmodligen hade den bilen kört in i den och då hade den korsat vår körbana. Han hade stor tur att träet höll. Stupar ju rakt ner överallt. Vad hade hänt om vi inte måste vända.... Änglavakt igen... 
 
Resten av dagarna var vi nere på stranden på dagen. En dag blåste det så vi tog en lång promenad längs stranden istället. Tar på krafterna med promenaderna men vi stannar o vilar ganska ofta. Sen kunde vi gå bland restaurangstråket längs stranden och ta oss en öl eller cola och sallad eller något annat. På kvällen gick vi upp till någon av restaurangerna och åt god middag. Var också o lyssnade på musik som var på några restauranger.
 
 

Alltför fort tar ju dagarna slut och det blir dags att resa hem. Vi blev hämtade tidigt på morgonen och skjutsad till flyget. I Sundsvall åkte vi till Helene o hämtade två yrhättor som blev helt överlycklig. Hade inte tid att pinka utan skulle direkt in i bilen. Var väl rädd vi skulle åka ifrån dom igen... Var inte roligt komma från värme o sol o alla dessa blommande buskar till snö o kyla, även om det inte var värsta kylan just då. Men bara dagen efter började det snöa rejält och några dagar senare var det stora snömängder. Tur vi har en snäll granne som kom med traktorskopan o drog av.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Postat av: Anonym

Publicerad 2015-02-26 23:28:01

Åh vad kul å se trädgården å andra bilder. Känner igen mig så... trädgården var underbar!

Svar: Så du har bott på samma hotell. Vi var väldigt nöjda, det var välskött och trevlig personal. Som jag skrev så enda klagomålet var hårda sängar men det löstes genom att jag sov i soffan halva nätterna. Och att tvn hade dubbat alla filmer osv till spanska men det är ju inte hotellets fel, men kanske fler kanaler. Läget var lugnt och nära till våra behov även om det för mig är jobbigt gå uppför backar och trappor, blir helt slut, men då vilar jag en stund o fortsätter sen. Måste även ha något att hålla mig i, ta stöd o ibland blir det väggar o det funkar. I trappor alltså, inte annars.
Frejzan

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Frejzan

Jag är en mogen kvinna med en hel del livserfarenhet. Jag bor med min älskade man och våra två hundar uppe i Jämtland. Ni undrar kanske varför jag kallar bloggen för Frejzan. Jo, helt enkelt för att den äldre hunden heter Freja, ofta kallad Frejsan och vi bor i Z-län. För några år sedan hade jag en liten butik som jag kallade för Frejzan.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela