frejzans.blogg.se

Mina betraktelser och inspirationer om allt jag ser och hör, upplevelser i tid och rum, funderingar om ditt och datt, som jag vill förmedla till dig som vill läsa mina rader. Jag berättar även om elakingen som flyttade in i min lunga.

När mamma o pappa träffades

Publicerad 2012-12-02 16:10:00 i Djurgården, Ett gammalt foto,

 
Detta kort togs när mamma o pappa träffades första gången. Fotograf var pappa. Han hade sällskap med Gerds syster och Gerd o pappa skulle iväg o äta på Djurgårdsbrunns värdshus där Gärd jobbade. Gerd ville att dom först skulle hälsa på mamma som låg på sjukhuset innan dom åt. Med följde även en utländsk kamrat som hade sällskap med en annan av mammas väninnor. Efteråt frågade en gammal tant som låg i sängen bredvid mamma vem som var hennes pojkvän. "Den ene har sällskap med en väninna och den andre har jag aldrig sett förr" sa mamma. "Den ljuse är din, kom ihåg det" sa den gamle. Och så blev det. Dom blev ett par direkt för pappa kunde inte glömma mamma och kom tillbaka dagen efter och sen dess har dom hållit ihop, ända tills pappa dog i augusti 2003. Dom var gifta över 51 år.
 
Nykära
Taget den 29 mars 1950
Nyförlovade 18 november 1950
Taget hos mormor Linnea o morfar Isedors hem i Rudö. Tavlan med flickan som spelar piano har jag nu i min ägo, men tyvärr ramlade den ner i golvet och gick sönder men eftersom det är ett kärt minne från mormor o morfar har jag lagat den och sparat den.
Bröllopet stod 23 juni 1952
Här är från vänster Bosse, Linnea, Torsten, mamma o pappa, Denor längst ner, Gunnar och Isedor. Alla är mammas familj. Själv ligger jag lugnt o tryggt i mammas mage för att titta fram 5,5 månader senare.
 
 
Första bostaden, en liten stuga inne på Djurgårdsbrunns Trädgård där pappa jobbade.
 
 
Här sitter pappa o läser för mig i juletid. Jag var bara 3 veckor ung och julen stod för dörren.
 
Foton från mammas o pappas album

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Frejzan

Jag är en mogen kvinna med en hel del livserfarenhet. Jag bor med min älskade man och våra två hundar uppe i Jämtland. Ni undrar kanske varför jag kallar bloggen för Frejzan. Jo, helt enkelt för att den äldre hunden heter Freja, ofta kallad Frejsan och vi bor i Z-län. För några år sedan hade jag en liten butik som jag kallade för Frejzan.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela